.

Welk soort lasdraad moet ik gebruiken?

14-01-2019 |

Het soort lasdraad dat u moet gebruiken is afhankelijk van 3 factoren: 

  1. De werkstofnummers van de 2 moedermaterialen die u aan elkaar wilt lassen
  2. Het lasproces waar u voor kiest: MIG/MAG, TIG, OP en lassen met elektroden
  3. Het type lasdraad (alleen van toepassing bij MIG/MAG lassen)

Volg deze 3 stappen en weet welke soort lasdraad u moet gebruiken.

Stap 1: Werkstofnummers uitzoeken

De eerste stap is het uitzoeken van de werkstofnummers van de 2 moedermaterialen die u aan elkaar wilt lassen. Een geschikt soort lasdraad heeft een codering die overeenkomt met de codering van de werkstofnummers van de moedermaterialen. Graag helpen wij u bij het vinden van een geschikte lasdraad voor het aan elkaar lassen van de twee moedermaterialen. 

Stap 2: De invloed van het lasproces op het soort lasdraad 

De tweede stap is het bepalen van het soort lasproces dat u gaat gebruiken. Het lasproces wat u wilt gaan gebruiken is van invloed op het soort lasdraad dat u moet gebruiken. Er zijn 4 verschillende soorten lasprocessen:

  • MIG/MAG lassen: Twee verschillende lasprocessen die veel op elkaar lijken. MIG/MAG lassen is een van de soorten van 'elektrisch booglassen'. Bij deze techniek wordt gelast met een elektrische plasmaboog en is te herkennen aan de hoge neersmelt.
  • TIG lassen: Een handmatige techniek die goed bruikbaar is voor het behalen van een hoge laskwaliteit. Bij TIG lassen beschikt de toorts over wolfraamelektrode om de lasboog te produceren. Vervolgens wordt de lasdraad met de hand toegevoegd.
  • OP lassen (onder poeder lassen): Bij dit proces wordt de lasboog beschermd door een korrelige poeder. Deze poeder zorgt voor een grote lasdiepte en een goede hechting. OP lassen is een geautomatiseerd proces en is zeer productief. 
  • Booglassen met beklede laselektroden (MMA lassen): De lastechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van afsmeltende elektrode. Een elektrische boog ontstaat tussen de 2 moedermaterialen door de elektode tegen het materiaal aan te strijken.

In onze webshop vindt u voor elk soort lasproces de geschikte lasdraden.

Stap 3: Het type lasdraad bij MIG/MAG lassen

De laatste stap is alleen van toepassing als u gebruik gaat maken van het MIG/MAG lasproces. Bij dit lasproces kunt u gebruik maken van gevulde of massieve lasdraad. Gevulde lasdraad is gevuld met gas en is de ideale oplossing als u geen gebruik wilt maken van een aparte gasfles bij het lassen. Massieve lasdraad is geschikt voor het oplassen van materialen. Gevulde lasdraad is sneller te lassen dan massieve lasdraad en biedt een hogere laskwaliteit.

Krijg binnen 2 uur reactie op uw offerte

Bent u benieuwd naar de prijs van een soort lasdraad? Vraag een offerte aan en krijg binnen 2 uur een reactie. Of heeft u nog vragen over welk soort lasdraad u nodig heeft? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

 
 
Bestellen zonder account

Snel bestellen zonder account.

Gratis registeren
Geregistreerde klanten

Heeft u al een account? Log hier dan in.

 
 
 
Wachtwoord vergeten