• 300.000 kg lasmaterialen op voorraad
  • Grootste Böhler dealer
  • Reactie in 2 uur
.

Migatronic Focus Tig 200 AC DC PFC vs. Focus Tig 160 DC HP PFC

25-07-2019 |

Migatronic Focus Tig 200 AC/DC PFC en Migatronic Focus Tig 160 DC HP PFC zijn twee lasapparaten uit de Migatronic Focus-serie. Beide geschikt om TIG lasdraden en laselektoden mee te lassen. Maar wat maakt het verschil tussen de lasapparaten? Twee factoren, namelijk het te lassen materiaal en het stroombereik. De Focus Tig 160 DC HP PFC is geschikt om staal en RVS te lassen. Met een maximaal stroombereik van 160. De Focus Tig 200 AC DC PFC is daarentegen geschikt om staal, RVS en aluminium te lassen. Met een maximaal stroombereik van 200. 

De lasapparaten beschikken over Power Factor Correction

De twee lasapparaten hebben veel overeenkomsten. Beide zijn een éénfase (230 V) inverterapparaat en geschikt om te lassen op locatie of in een werkplaats waar de kwaliteitseisen hoog liggen. Ook beschikken beide lasapparaten over Power Factor Correction. Dit is in de naam van de lasapparaten afgekort als PFC. Deze functie zorgt ervoor dat u altijd tijdens het lassen een maximaal vermogen ontvangt met een minimaal vermogensverlies. Het maakt het mogelijk om met ongeveer 25% hogere lasstroom te lassen. Dit met zekeringen van slechts 16A. 

Focus Tig 160: de kleinste Tig DC-machine met pulsfunctie

De Focus Tig 160 DC HP PFC is de kleinste Tig DC-machine van Migatronic die de pulsfunctie van Migatronic bevat. Maar ook de Focus Tig 200 AC/DC PFC is voorzien van de pulsfunctie. Met de functie regelen de lasapparaten zelf automatisch de hoeveelheid ampère tijdens het lassen. Het zorgt ervoor dat het niet mogelijk is om door de smeltband te kunnen vallen. De pulsfunctie op de lasapparaten is geschikt voor het lassen van dunne materialen. 

Lassen met een aggregaat of lange aansluitkabel

Dankzij nieuwe technologieën is de spanningstolerantie van de lasapparaten zeer ruim. Hierdoor is het mogelijk om te lassen met een aansluiting op een aggregaat of een lange aansluitkabel. De spanningstolerantie is in staat om te werken met -40% tot +10%. Hierdoor zijn de Migatronic Focus Tig 200 AC DC PFC en Migatronic Focus Tig 160 DC HP PFC mobiel en gemakkelijk te verplaatsen op de werkvloer.

Twee lasapparaten met veel overeenkomsten 

Door de vele overeenkomsten van de lasapparaten en dezelfde functies, is uw keuze tussen de twee lasapparaten afhankelijk van welk soort materiaal u wilt gaan lassen en het stroombereik. Heeft u toch nog vragen over de lasapparaten uit de Migatronic Focus-serie? Neem dan contact met ons op.

Vraag uw offerte aan en krijg binnen 2 uur een reactie

Bent u benieuwd naar de prijzen van de Migatronic Focus Tig 200 AC DC PFC of de Migatronic Focus Tig 160 DC HP PFC? Vraag uw offerte aan en krijg binnen 2 uur een reactie

 
 
Bestellen zonder account

Snel bestellen zonder account.

Gratis registeren
Geregistreerde klanten

Heeft u al een account? Log hier dan in.

 
 
 
Wachtwoord vergeten