• 300.000 kg lasmaterialen op voorraad
  • Grootste Böhler dealer
  • Reactie in 2 uur
.

Welk lasapparaat en lasdraad zijn geschikt voor mijn lastechniek?

18-12-2020 |

Voor u aan de slag gaat met uw lasklus is het belangrijk om te bepalen welke lastechniek u gaat gebruiken. Maar bent u ook op de hoogte van welk lasapparaat en lasdraad geschikt zijn voor de lastechniek die u gaat benutten? Wanneer hier rekening mee wordt gehouden, gaat u efficiënter te werk. In deze blog adviseren wij over welk lasdraad en welk lasapparaat geschikt zijn voor uw lastechniek.

Afsmeltende elektrode dient als lastoevoegmateriaal

Bij lassen met beklede elektroden, dient de afsmeltende elektrode als toevoegmateriaal. Er ontstaat een elektrische boog tussen de twee moedermaterialen, wanneer de elektrode tegen het materiaal aan wordt gestreken. Elektrode lassen wordt ook wel booglassen of elektrisch lassen genoemd. De lastechniek is te gebruiken voor koperlegeringen, staal en RVS. Het is niet geschikt voor aluminium.

Migatronic Focus Stick 160 E PFC om elektrode te lassen

De Focus Stick 160 E PFC is het Migatronic lasapparaat die zich uitermate goed leent om elektrode mee te lassen. Met de machine kunnen de meeste soorten rutiel en standaard elektroden in diameters tot 3,2 mm worden gelast. Het is een draagbare éénfase (230 V) mma-inverter Migatronic lasapparaat. Ideaal voor een mobiel serviceteam, om te lassen op locatie of om te gebruiken in de werkplaats.

De twee populairste typen laselektroden onder gebruikers

In ons assortiment vindt u een uitgebreid aanbod aan laselektroden. Allemaal geschikt voor elektrode lassen. Twee typen laselektroden zijn het populairst onder de gebruikers: 

  • Lincoln Supra: een universele rutiel laselektrode, de meest gebruikte laselektrode in de wereld
  • Böhler Phoenix 6013: een universele rutiel-cellulose laselektrode voor het lassen in alle posities

TIG lassen is de lastechniek voor een hoge laskwaliteit

TIG (Tungsten Inert Gas) lassen is een handmatige lastechniek. Het is zeer geschikt wanneer het van belang is om een hoge laskwaliteit te behalen. Bij deze techniek beschikt de lastoorts over een wolfraamelektrode om de lasboog te produceren. Vervolgens wordt de lasdraad handmatig toegevoegd. TIG lassen is geschikt voor aluminium, koperlegeringen, RVS en staal. 

Het materiaal bepaalt welk lasapparaat u nodig heeft

Om te bepalen welk Migatronic lasapparaat geschikt is voor uw TIG lasklus, moet u eerst voor ogen hebben wat voor materiaal u gaat lassen. De Focus TIG 161 DC HP PFC is een TIG- en MMA-inverter die geschikt is om staal en RVS mee te verlassen. Daarentegen is de Focus TIG 200 AC/DC PFC geschikt om naast staal en RVS, ook aluminium mee te verlassen. 

Ook bepaalt het materiaal welke lasdraad u nodig heeft

Ook is het materiaal dat u gaat lassen bepalend voor welk lasdraad u nodig heeft bij deze lastechniek:

MIG/MAG lassen is te herkennen aan de hoge neersmelt

MIG/MAG lassen zijn twee verschillende lastechnieken die veel op elkaar lijken. Het verschil? Het type beschermgas dat gebruikt wordt tijdens het lassen: Inert (MIG) of Active (MAG). Beide technieken zijn soorten van 'elektrisch booglassen', wat betekend dat er wordt gelast met een elektrische plasmaboog. Dit is te herkennen aan de hoog neersmelt. Geschikt voor vele soorten materialen. 

Verschillende lasapparaten geschikt voor MIG/MAG lassen

Voor MIG/MAG lassen zijn verschillende lasapparaten geschikt. De Migatronic Sigma Select en Migatronic Automig zijn twee series bestaande uit een reeks lasapparaten geschikt voor de lastechniek. Daarnaast zijn er twee losse lasapparaten populair onder MIG/MAG lassers:

Zowel CO2 lasdraden als gevulde lasdraden zijn bruikbaar

Net zoals lasapparaten, zijn er ook een reeks aan lasdraden geschikt voor MIG/MAG lassen. Zowel de CO2 lasdraden als de gevulde lasdraden zijn te gebruiken bij de lastechniek. Twee typen lasdraden zijn het populairst onder de MIG/MAG lassers:

Krijg binnen slechts 2 uur een reactie op uw aanvraag

Bent u benieuwd naar de prijs van een Migatronic lasapparaat of Böhler lasdraad? Vraag nu uw offerte aan en krijg binnen 2 uur een reactie. Wij bieden u een scherpe prijs en een snelle levering. Vandaag besteld is morgen in huis! Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

 
 
Bestellen zonder account

Snel bestellen zonder account.

Gratis registeren
Geregistreerde klanten

Heeft u al een account? Log hier dan in.

 
 
 
Wachtwoord vergeten