• 300.000 kg lasmaterialen op voorraad
  • Grootste Böhler dealer
  • Reactie in 2 uur
.

Wat is het verschil tussen MIG en MAG lassen?

18-05-2021 |

Het verschil tussen MIG en MAG lassen is het type beschermgas. MIG staat voor Metal Inert Gas. MAG voor Metal Active Gas. Een inert gas (MIG) is een gas die niet actief reageert met het smeltbad. Zoals argon en helium. Een actief gas (MAG) reageert in tegenstelling tot een inert gas wel met het smeltbad. Koolstofdioxide (CO2) is een actief gas. Daarom wordt MAG lassen ook wel CO2 lassen genoemd.

Is MIG/MAG lassen één lastechniek?

De te gebruiken beschermgas is dus bepalend voor of u MIG of MAG gaat lassen. Toch wordt het gezien als één lastechniek. Dit omdat buiten het gas om, het lasproces precies hetzelfde is. Bij MIG/MAG lassen wordt voor de aanvoer van het gas een gasfles gebruikt. Wilt u MIG/MAG lassen zonder gasfles? Dit is mogelijk door middel van een gasgevulde lasdraad.

Hoe gaat de lastechniek in zijn werk?

Bij MIG/MAG lassen levert het lasapparaat een constante spanning. Met deze constante spanning ontstaat er een elektrische plasmaboog tussen de lasdraad en de te lassen materialen. De materialen worden verhit en smelten tegen elkaar aan. De afsmeltende lasdraad dient tijdens het lasproces als elektrode, maar ook als toevoegmateriaal. Hierdoor werkt u een stuk sneller dan bij TIG lassen. 


Afbeelding: MIG lassen

Welke materialen kunt u ermee lassen?

MIG/MAG lassen is geschikt voor alle soorten materialen. Staal, RVS en aluminium zijn allemaal te lassen met de lastechniek. Ook het verlassen van twee verschillende soorten materialen is mogelijk met MIG/MAG lassen. Gaat u aan de slag met aluminium? Houd er rekening mee dat u gebruik maakt van een lasapparaat met een pulsfunctie. Dit om gecontroleerd te lassen zonder dat de bovenlaag verbrandt.

Welke MIG/MAG lasapparaten zijn er?

Voor de lastechniek zijn meerdere lasapparaten geschikt. Migatronic heeft in het assortiment twee series MIG/MAG lasapparaten: Migatronic Sigma Select en Migatronic Automig. Werkt u veel op locatie? Er zijn twee losse lasapparaten populair onder MIG/MAG lassers:

Video: Migatronic Sigma Select

Welke MIG/MAG lasdraden zijn er?

Ook zijn er meerdere lasdraden geschikt voor MIG/MAG lassen. Alle CO2 lasdraden en gevulde lasdraden zijn te gebruiken bij de lastechniek. Twee typen MIG/MAG lasdraden zijn het populairst onder lassers:

Ontvang in 2 uur een reactie op uw aanvraag

Bent u benieuwd naar de prijs van een MIG/MAG lasapparaat of lasdraad? Vraag nu uw offerte aan en krijg binnen 2 uur een reactie. Wij bieden u een scherpe prijs en een snelle levering. Vandaag besteld is morgen in huis! Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

 
 
Bestellen zonder account

Snel bestellen zonder account.

Gratis registeren
Geregistreerde klanten

Heeft u al een account? Log hier dan in.

 
 
 
Wachtwoord vergeten