Blog

 
Blog - Ons TM SG2 lasdraad heeft nu het DB certificaat

Ons TM SG2 lasdraad heeft nu het DB certificaat

31-01-2024 | Ons eigen TM SG2 lasdraad was al voorzien van een CE-markering en TÜV certificaat. Sinds kort is hier het DB-certificaat bij gekomen. Dit is een bevestiging dat de TM SG2 lasdraad voldoet aan alle eisen die gesteld worden in de wetgeving, normen en keurmerken.

Lees verder
 
Blog - Wat is lasdraad?

Wat is lasdraad?

22-11-2023 | Lasdraad is een speciaal soort draad dat wordt gebruikt bij lassen om materialen aan elkaar te verbinden. De lasdraad functioneert als toevoegmateriaal dat smelt tijdens het lassen, waardoor het zich vermengt met het basismateriaal om een sterke verbinding te vormen.

Lees verder
 
Blog - Welk merk lasdraad is het beste?

Welk merk lasdraad is het beste?

25-09-2023 | Als u in de wereld van lassen zit, begrijpt u het belang van het gebruik van kwalitatief hoogwaardige lasdraden. De keuze van het merk van de lasdraad kan een aanzienlijk effect hebben op meerdere factoren.

Lees verder
 
Blog - Hoe kiest u lasdraad met de juiste dikte voor uw lasproject?

Hoe kiest u lasdraad met de juiste dikte voor uw lasproject?

20-07-2023 | In ons assortiment vindt u een uitgebreid assortiment aan lasdraden in verschillende diktes. Per type lasdraad wijken de diktes van elkaar af. Maar hoe kiest u de lasdraad met de juiste dikte voor uw lasproject? Dit is afhankelijk van wat u wilt gaan lassen, met welke stroom u dit wilt gaan doen en de laspositie.

Lees verder
 
Blog - De impact van lasdraad op lasprestaties en laskwaliteit

De impact van lasdraad op lasprestaties en laskwaliteit

17-05-2023 | Het type lasdraad dat u gebruikt speelt een belangrijke rol als het gaat om het behalen van optimale lasprestaties en een hoogwaardige laskwaliteit. Onder andere het materiaal, de diameter en de kwaliteit van het lasdraad hebben hier invloed op.

Lees verder
 
Blog - De voordelen van TM SG2 lasdraad: kostenbesparing, kwaliteit en direct leverbaar

De voordelen van TM SG2 lasdraad: kostenbesparing, kwaliteit en direct leverbaar

27-03-2023 | TM SG2 lasdraad biedt verschillende voordelen ten opzichte van Böhler SG2 lasdraad. Zo bespaart u minimaal 20% op uw lasdraad zonder in te leveren op kwaliteit en bij aanschaf heeft u het morgen al in huis.

Lees verder
 
Blog - TIG of MIG lassen?

TIG of MIG lassen?

06-01-2023 | De verschillen tussen TIG en MIG lassen zijn de lassnelheid en de laskwaliteit. Bij MIG lassen ligt de lassnelheid een stuk hoger dan bij TIG lassen. Daarentegen bereik je met TIG lassen een hogere laskwaliteit.

Lees verder
 
Blog - Wat is het verschil tussen TM SG2 lasdraad en Böhler Union SG2 lasdraad?

Wat is het verschil tussen TM SG2 lasdraad en Böhler Union SG2 lasdraad?

23-11-2022 | Bij ons SG2 lasdraad heeft u de keuze uit ons eigen lasdraad, TM SG2 lasdraad en dat van Böhler, Union SG2 lasdraad. Het verschil tussen deze twee? Met TM SG2 lasdraad bespaart u 20%.

Lees verder
 
Blog - De 5 populairste lasapparaten

De 5 populairste lasapparaten

26-09-2022 | Om u op weg te helpen in ons grote assortiment aan lasapparaten, hebben wij vast de 5 populairste lasapparaten voor u op een rij gezet.

Lees verder
 
Blog - Nieuw dealerschap: Böhler lasapparaten

Nieuw dealerschap: Böhler lasapparaten

08-07-2022 | Lastechniek Rijnmond is naast officieel geregistreerd Silver Partner van Böhler Welding, nu ook officieel Böhler Welding Equipment dealer. Dit betekent dat u gerust bij ons terecht kunt voor de aanschaf van uw Böhler lasapparaten.

Lees verder
 
Blog - Minimaal 20% besparen op uw SG2 lasdraad?

Minimaal 20% besparen op uw SG2 lasdraad?

13-05-2022 | Snel en gemakkelijk minimaal 20% besparen op uw SG2 lasdraad? Dit is mogelijk met onze eigen TM SG2 lasdraad. Wij bieden dezelfde kwaliteit als u gewend bent van Böhler Union SG 2-H lasdraad. Lees snel verder voor meer informatie!

Lees verder
 
Blog - Prijsupdate 4 april 2022

Prijsupdate 4 april 2022

31-03-2022 | De beschikbaarheid van een groot aantal grondstoffen en diensten is schaars geworden als gevolg van de instabiele situatie in Europa. Hierdoor zijn wij helaas genoodzaakt onze prijzen aan te passen vanaf april 2022. Lees snel verder voor meer informatie!

Lees verder
 
Blog - Ontvang tot 40% korting tijdens de Migatronic voorjaarsdeals van 2022

Ontvang tot 40% korting tijdens de Migatronic voorjaarsdeals van 2022

16-03-2022 | Bespaar tot 40% op uw nieuwe lasapparaat. Van toepassing op 6 lasapparaten: Sigma Select 400 C, Sigma Select 400 S, Pi 250 DC, Pi 250 AC/DC, Zeta 60 en Automig 233i. Daarnaast ontvangt u korting op een upgrade naar Synergic of Pulse en lasbenodigdheden. Lees snel verder voor meer informatie!

Lees verder
 
Blog - Wat is CO2 lassen?

Wat is CO2 lassen?

16-02-2022 | Zoals de naam 'CO2 lassen' al doet verklappen wordt er bij dit lasproces gebruik gemaakt van koolstofdioxide als actief gas. Een andere term voor CO2 lassen is MAG lassen. Lees snel verder voor meer informatie!

Lees verder
 
Blog - Prijsupdate 1 december 2021

Prijsupdate 1 december 2021

08-12-2021 | Door de stijging van de energiekosten gaat Böhler Welding een energietoeslag doorrekenen. Hierdoor zijn wij helaas genoodzaakt onze prijzen aan te passen vanaf december 2021. Lees snel verder voor meer informatie!

Lees verder
 
Blog - De 6 populairste lasdraden

De 6 populairste lasdraden

18-11-2021 | Als grootste Böhler dealer van Nederland vindt u bij ons een uitgebreid assortiment aan lasdraden. Om u een handje op weg te helpen hebben wij de 6 populairste lasdraden op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie!

Lees verder
 
Blog - Böhler lasdraden worden opgesplitst in 3 productgroepen

Böhler lasdraden worden opgesplitst in 3 productgroepen

20-09-2021 | Het assortiment Böhler lasdraden bestaat uit veel verschillende types lasdraden. Om het overzichterlijker te maken worden de lasdraden opgesplitst in 3 productgroepen: de Qline, Premium line en de Special line. Lees snel verder voor meer informatie!

Lees verder
 
Blog - Officieel Böhler Welding Equipment dealer

Officieel Böhler Welding Equipment dealer

21-07-2021 | Met trots kunnen wij u mededelen dat wij vanaf heden ons officieel Böhler Welding Equipment dealer mogen noemen. Dit betekent dat u vanaf nu ook bij ons terecht kan voor de aanschaf van uw Böhler lasapparaten. Lees snel verder voor meer informatie!

Lees verder
 
Blog - Prijsupdate 1 juli 2021

Prijsupdate 1 juli 2021

22-06-2021 | De beschikbaarheid van een groot aantal grondstoffen en diensten is schaars geworden als gevolg van de coronapandemie. Hierdoor zijn wij helaas genoodzaakt onze prijzen aan te passen vanaf juli 2021. Lees snel verder voor meer informatie!

Lees verder
 
Blog - Wat is het verschil tussen MIG en MAG lassen?

Wat is het verschil tussen MIG en MAG lassen?

18-05-2021 | Het verschil tussen MIG en MAG lassen is het type beschermgas. MIG staat voor Metal Inert Gas. MAG voor Metal Active Gas. Een inert gas reageert niet actief met het smeltbad. Een actief gas reageert wel met het smeltbad. Lees snel verder voor meer informatie!

Lees verder
 
Blog - Prijsupdate april 2021

Prijsupdate april 2021

12-03-2021 | Sinds de maand december worden wij helaas geconfronteerd met een forse stijging van de staalprijzen. Hierdoor zijn wij genoodzaakt onze prijzen aan te passen vanaf april 2021. Lees snel verder voor meer informatie!

Lees verder
 
Blog - Nieuwe productlijn Böhler lasdraden: Böhler FOXcore

Nieuwe productlijn Böhler lasdraden: Böhler FOXcore

12-02-2021 | Böhler Welding heeft dit jaar opnieuw een harmonisatie doorgevoerd. Hierbij zijn verschillende typen lasdraden herbenoemd en samengevoegd in een nieuwe productlijn: Böhler FOXcore. Lees snel verder voor meer informatie!

Lees verder
 
Blog - Welk lasapparaat en lasdraad zijn geschikt voor mijn lastechniek?

Welk lasapparaat en lasdraad zijn geschikt voor mijn lastechniek?

18-12-2020 | Voor u aan de slag gaat met uw lasklus is het belangrijk om te bepalen welke lastechniek u gaat gebruiken. Maar bent u ook op de hoogte van welk lasapparaat en lasdraad geschikt zijn voor uw lastechniek? Lees snel verder voor meer informatie!

Lees verder
 
Blog - Nooit meer gedoe rondom uw lastoortsen met onze ruilservice

Nooit meer gedoe rondom uw lastoortsen met onze ruilservice

19-10-2020 | Herkent u het gedoe om uw lastoortsen in bedrijf te houden? Met onze lastoortsen ruilservice is dit gedoe verleden tijd. Het concept is simpel, u zit nooit meer zonder lastoortsen en bespaart ook nog eens kosten. Lees snel verder voor meer informatie!

Lees verder
 
Blog - Migatronic Focus TIG 161, het nieuwste lasapparaat

Migatronic Focus TIG 161, het nieuwste lasapparaat

17-08-2020 | De Migatronic Focus TIG 160 is vervangen door de nieuwe Migatronic Focus TIG 161. Het is de kleinste TIG DC- en MMA lasmachine die de pulsfunctie van Migatronic bevat. Geschikt voor lastaken op locatie. Lees snel verder voor meer informatie!

Lees verder
 
Blog - Wat zijn de meest gebruiksvriendelijke lasapparaten?

Wat zijn de meest gebruiksvriendelijke lasapparaten?

08-06-2020 | Op zoek naar een gebruiksvriendelijk lasapparaat? Migatronic heeft in zijn collectie 3 series lasapparaten die gemakkelijk in gebruik zijn: Migatronic Omega, Migatronic Automig en Migatronic Sigma Select. Lees snel verder voor meer informatie!

Lees verder
 
Blog - Waarom overstappen van SG2 lasdraad naar gevulde lasdraad?

Waarom overstappen van SG2 lasdraad naar gevulde lasdraad?

29-04-2020 | Gaat u materiaal lassen met een dikte van 10 millimeter of meer? Dan adviseren wij u om over te stappen naar gevulde lasdraad. U behaalt namelijk meer rendement met gevulde lasdraad bij basismaterialen van 10 millimeter of meer. Lees snel verder voor meer informatie!

Lees verder
 
Blog - Migatronic CoWelder, uw persoonlijke lasassistent

Migatronic CoWelder, uw persoonlijke lasassistent

21-02-2020 | De Migatronic CoWelder is de nieuwe geautomatiseerde lasoplossing die je werk bespaard. De CoWelder levert kwalitatief hoogstaande, constante lassen die zorgen voor een verhoogde efficiëntie. Door gebruik te maken van de sjablonen is de Migatronic CoWelder eenvoudig in te stellen en te programmeren. Lees snel verder voor meer informatie!

Lees verder
 
Blog - De herbenoemde lasdraden en prijswijziging van Böhler

De herbenoemde lasdraden en prijswijziging van Böhler

19-11-2019 | Böhler Welding heeft producten hernoemd. Hierbij ontstaat een nieuwe productlijn en worden verschillende typen lasdraden samengevoegd als een type lasdraad. Daarnaast voert het merk ook een prijswijziging door. Lees snel verder voor meer informatie!

Lees verder
 
Blog - De voordelen van ons eigen TM SG2 lasdraad

De voordelen van ons eigen TM SG2 lasdraad

10-10-2019 | In ons assortiment SG2 lasdraad, vindt u ons eigen TM SG 2 lasdraad. Een universele lasdraad met een goede verkopering en verkrijgbaar in 3 afmetingen. Nu hoor ik u denken: maar waarom zou ik moeten kiezen voor TM SG2 lasdraad? Lees snel verder voor meer informatie!

Lees verder
Vorige1

Merken waar wij mee werken

 
Blog - Böhler Welding
 
Blog - Migatronic
 
Blog - Flexovit
 
Blog - 3M Cubitron
 
Blog - Böhler fontargen
 
Blog - Böhler utp