Flux

Op zoek naar flux voor uw soldeerwerkzaamheden? Ontdek onze selectie en vind de flux die perfect aansluit bij uw toepassingen. Wij bieden topkwaliteit flux aan tegen een bodemprijs.

Lees meer..

Flux is onderdeel van ons assortiment lasdraden

Wat is flux?

Flux is een chemische stof die verschillende belangrijke functies vervult om het proces van (hard)solderen effectiever te maken. We zullen kort beschrijven hoe flux werkt en waarom het wordt gebruikt:

  1. Oppervlaktereiniging: Flux helpt bij het reinigen van de metalen oppervlakken die moeten worden gesoldeerd of gelast. Het verwijdert oxidatie (roest) en andere verontreinigingen van het metaal, wat essentieel is omdat dergelijke onzuiverheden de vorming van een sterke, geleidende verbinding kunnen verhinderen.

  2. Voorkomen van oxidatie: Tijdens het verhittingsproces kunnen metalen oppervlakken opnieuw oxideren door blootstelling aan lucht. Flux vormt een barrière die het metaal afschermt van de zuurstof in de omgevingslucht, waardoor nieuwe oxidatie tijdens het solderen of lassen wordt voorkomen.

  3. Verbeteren van de vloeiing: Nadat het metaal is gereinigd en beschermd tegen verdere oxidatie, bevordert flux de 'vloeiing' van het soldeer of lasmateriaal. Dit proces maakt dat het materiaal zich gemakkelijker over het te verbinden oppervlak verspreidt, resulterend in een goede, sterke verbinding. Flux verlaagt de oppervlaktespanning van het gesmolten soldeer, waardoor het zich gelijkmatiger kan verspreiden en beter kan hechten aan het metaaloppervlak. Dit leidt tot een homogene, sterke verbinding tussen de te verbinden delen.

Fontargen F100 en Fontargen F300 H Ultra Flux

Ontdek hoe Fontargen F 100 Flux en Fontargen F 300 H Ultra Flux van Böhler Welding u kunnen helpen bij het maken van sterke en schone soldeerverbindingen. Deze twee producten zorgen ervoor dat uw metalen goed aan elkaar vast kunnen zitten, zonder dat er roest of ander vuil in de weg zit. Met de 'Ultra' versie krijgt u zelfs nog betere resultaten, vooral voor hele belangrijke of moeilijke projecten.

Scherpe prijzen en op rekening kunnen bestellen

Bij ons kunt u rekenen op een scherpe prijs voor uw voorraad aan flux. Dit kunnen wij mogelijk maken doordat we groot inkopen en doordat we onze organisatie zo opgezet hebben dat we minimale overheadkosten hebben. Ook is het mogelijk om op rekening te bestellen. Dit omdat wij onze klanten vertrouwen!

Binnen 2 uur ontvangt u een reactie

Wilt u een offerte aanvragen of heeft u nog andere vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder! U ontvangt binnen slechts 2 uur een reactie van ons.

Merken waar wij mee werken

 
Flux - Böhler
 
Flux - Migatronic
 
Flux - Flexovit
 
Flux - 3M Cubitron
 
Flux - Böhler fontargen
 
Flux - Böhler utp