.

Wat is het verschil tussen SG2 en SG3 lasdraad?

01-11-2018 |

Het verschil tussen de SG2 lasdraad en SG3 lasdraad is de hogere kerfslag waarde. De mechanische eigenschappen van SG3 lasdraad maakt deze sterker dan SG2 lasdraad. Hierdoor is het eindresultaat van SG3 lasdraad van hogere kwaliteit. Tijdens het lassen zult u echter geen verschil ervaren tussen deze twee soorten lasdraad.

Het gebruik van lasdraad bij verschillende staalsoorten

De twee soorten lasdraad zijn te gebruiken voor verschillende staalsoorten. De sterkte van SG3 zorgt ervoor dat dit lasdraad geschikt is voor meer staalsoorten dan SG2 lasdraad:

  • SG2: bruikbaar voor staalsoorten tot en met een kwaliteit van S420 of X42
  • SG3: bruikbaar voor staalsoorten tot en met een kwaliteit van S460 of S460M (L)

SG3 lasdraad kunt u vaker gebruiken voor het lassen van hogere kwaliteit staalsoorten. Echter is SG2 lasdraad populairder. De lage prijs en brede toepasbaarheid zorgen ervoor dat SG2 lasdraden een groot deel van de markt in beslag neemt.  

SG2 lasdraad is het populairste lasdraad

Voor het lassen van staal, RVS of aluminium is het gebruik MIG/MAG lasapparaat geschikt. Tijdens het lassen wordt er gebruik gemaakt van een continue aangevoerde draad. SG2 lasdraad is de populairste lasdraad voor MAG lassen. Deze soort wordt veel gebruikt voor laswerkzaamheden aan staalplaten, constructies en voor onderhoud. Het lassen met menggas is noodzakelijk met SG2 lasdraad.

MAG lassen met SG3 lasdraad

SG3 is een lasdraad dat geschikt is voor MAG lassen. Het hogere percentage mangaan zorgt ervoor dat de lasdraad een verhoogde kerfslag waarde heeft. SG3 lasdraad kan gebruikt worden voor het lassen van ongeleerde en laaggeleerde staalsoorten.

Vraag uw offerte aan en krijg binnen 2 uur een reactie

Bent u benieuwd naar de prijs van SG2 lasdraad? Vraag uw offerte aan en krijg binnen 2 uur een reactie. Of heeft u nog vragen over CO2 lasdraad of welk soort lasdraad u nodig heeft? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

 
 
Bestellen zonder account

Snel bestellen zonder account.

Gratis registeren
Geregistreerde klanten

Heeft u al een account? Log hier dan in.

 
 
 
Wachtwoord vergeten